Ψηφιακή μαστογραφία με τομοσύνθεση

Ψηφιακή Τομοσύνθεση
& Διάγνωση

Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές.

Ψηφιακή μαστογραφία
με τομοσύνθεση

Η ψηφιακή μαστογραφία με τομοσύνθεση αποτελεί την κορυφαία εξέλιξη στον τομέα της ιατρικής για την έγκαιρη πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Πλέον, με τη διαδικασία της τομοσύνθεσης, είναι δυνατό να απεικονιστεί σε 3D μορφή ο μαστός. Έτσι, εξασφαλίζεται υψηλότερη ανάλυση στις εικόνες και ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία της εξέτασης.

Ψηφιακή Μαστογραφία - Πέτρος Μαλακάσης
Ψηφιακή μαστογραφία με τομοσύνθεση

Σύμμαχος στην
ακριβέστερη διάγνωση.

Η τομοσύνθεση είναι μία 3D τεχνολογία απεικόνισης των μαστών που βασίζεται σε διαφορετικές γωνίες λήψεων σε έναν μαστό. Οι εικόνες που έχουν ληφθεί, αναλύονται στη συνέχεια από τον ειδικό ακτινοδιαγνώστη μαστού και συντίθενται μαζί για προσφέρουν μια τρισδιάστατη εικόνα.

Ο ακτινοδιαγνώστης είναι σε θέση να εκτιμήσει τη μαστογραφία, προσφέροντας πολύ σημαντικές πληροφορίες στην εξεταζόμενη. Η ψηφιακή μαστογραφία με τομοσύνθεση προσφέρει πλέον ακριβέστερη διάγνωση απ’ ότι στο παρελθόν.

Διαφορές Μεθόδων

Τι είναι καλύτερο να επιλέξω;

Απλή Μαστογραφία

Στην κλασική μαστογραφία, όταν ο μαστός πιέζεται, υπάρχει περίπτωση από τη συμπίεση αυτή να διαφύγει κάποιο σημείο βαρυσήμαντο από την επικάλυψη.

Μαστογραφία με Τομοσύνθεση

Με την τεχνολογία της τομοσύνθεσης, ο μαστός έχει τη δυνατότητα να απεικονιστεί με πολλαπλές τομές ενός χιλιοστού. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο να διαφύγει κάτι, με αποτέλεσμα να αποτελεί μία πολύ σημαντική εξέταση για τη σύγχρονη γυναίκα.

Πλεονεκτήματα Μεθόδου

Γιατί πρέπει να επιλέξω τη
μαστογραφία με τομοσύνθεση;

first advantage

Η διαγνωστική ακρίβεια είναι μεγάλη, ακόμα και σε βλάβες σε πρώιμο στάδιο.

second advantage

Ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες ψευδούς διάγνωσης.

third advantage

Απαιτεί λίγες επαναλήψεις εξετάσεων.

fourth advantage

Οι βιοψίες που μπορεί να χρειαστούν είναι λιγότερες.

fifth advantage

Ο μαστός δεν συμπιέζεται πολύ.

sixth advantage

Η διαδικασία της εξέτασης είναι σχετικά ανώδυνη συγκριτικά με παλιούς μαστογράφους.

Μήπως αφορά και εμένα;

Ποιες γυναίκες πρέπει να κάνουν
ψηφιακή τομοσύνθεση;

Η ψηφιακή τομοσύνθεση συνίσταται σε γυναίκες με πυκνούς μαστούς και, κατ’ επέκταση, σε νεαρές γυναίκες που μπορεί να έχουν κάποια μορφή κληρονομικότητας. Επιπλέον, είναι πολύ καλή επιλογή ως συμπληρωματική εξέταση της απλής μαστογραφίας, αν βρεθεί κάποιο ύποπτο εύρημα.

Ψηφιακή Τομοσύνθεση - Πέτρος Μαλακάσης

Μήπως πλησιάζει η ώρα για τον απαραίτητο ετήσιο έλεγχο;

Δώστε την απαραίτητη βαρύτητα στη συνέπεια του επαναληπτικού σας ελέγχου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε πότε πρέπει να επαναλάβετε τις εξετάσεις σας ώστε να προγραμματίσετε έγκαιρα το επόμενο ραντεβού σας.

Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Δίνουμε απαντήσεις στις συχνότερες
ερωτήσεις
σας

Η τομοσύνθεση είναι μία 3D τεχνολογία απεικόνισης των μαστών που βασίζεται σε διαφορετικές γωνίες λήψεων σε έναν μαστό. Οι εικόνες που έχουν ληφθεί στη συνέχεια αναλύονται από τον ειδικό ακτινοδιαγνώστη μαστού και συντίθενται μαζί για προσφέρουν μια τρισδιάστατη εικόνα στο μαστό.

Ο ακτινοδιαγνώστης είναι σε θέση να εκτιμήσει τη μαστογραφία, προσφέροντας πολύ σημαντικές πληροφορίες στην εξεταζόμενη. Η ψηφιακή μαστογραφία με τομοσύνθεση προσφέρει ακριβέστερη διάγνωση απ’ ότι στο παρελθόν.

Στην κλασική μαστογραφία, όταν ο μαστός πιέζεται υπάρχει περίπτωση από τη συμπίεση να διαφύγει κάποιο σημείο βαρυσήμαντο από την επικάλυψη.

Με την τεχνολογία της τομοσύνθεσης, ο μαστός έχει τη δυνατότητα να απεικονιστεί με πολλαπλές τομές ενός χιλιοστού. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο να διαφύγει κάτι, με αποτέλεσμα να αποτελεί μία πολύ σημαντική εξέταση για τη σύγχρονη γυναίκα.
  • Ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες ψευδούς διάγνωσης.
  • Η διαγνωστική ακρίβεια είναι μεγάλη ακόμα και σε βλάβες σε πρώιμο στάδιο.
  • Απαιτεί λίγες επαναλήψεις εξετάσεων.
  • Οι βιοψίες που μπορεί να χρειαστούν είναι λιγότερες.
  • Ο μαστός δεν συμπιέζεται πολύ.
Κλείστε Ραντεβού

Αίτημα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Ας πραγματοποιήσουμε μαζί τον πρώτο ή επαναληπτικό σας έλεγχο. Αν νιώθετε έτοιμη, συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τον προγραμματισμό του ραντεβού σας.

    Αποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου και επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις. Αποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου και επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις.