Υπέρηχοι μαστού με ελαστογραφία

Ψηφιακή Τομοσύνθεση
& Διάγνωση

Μία νέα μέθοδος απεικόνισης

Υπέρηχος μαστού με
με ελαστογραφία

Η ελαστογραφία είναι μία μη επεμβατική μέθοδος που χρησιμοποιεί υπέρηχους για τη μέτρηση της ελαστικότητας των ιστών. Πρόκειται για μία εύκολη διαδικασία που μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια του υπερηχογραφήματος, αναδεικνύοντας ένα ογκίδιο. Μπορεί να γίνει εύκολα σε συνθήκες εξωτερικού ιατρείου, αποφεύγοντας για αρχή τη βιοψία. 

Υπέρηχοι Με Ελαστογραφία - Πέτρος Μαλακάσης
Πιο αναλυτικά

Η Ελαστογραφία αποτελεί μία αξιόπιστη μέθοδο.

Η ελαστογραφία αποτελεί μία πολύ αξιόπιστη μέθοδο για τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Η διαδικασία εξέτασης είναι ίδια με την παραδοσιακή, ωστόσο, χάρη στη νέα τεχνολογία, τα ευρήματα είναι πιο ξεκάθαρα και μπορεί να εντοπιστεί ακόμα και η παραμικρή αλλοίωση σε πρωταρχικό στάδιο, δίνοντας τη δυνατότητα εγκυρότερης διάγνωσης. Καθώς παρέχει πιο σαφή δεδομένα για τα ευρήματα, είναι πιο εύκολο για το γιατρό να κρίνει αν θα πρέπει να αφαιρεθεί ή όχι ένα εύρημα, αποτρέποντας έτσι μία άσκοπη επέμβαση.

Επιπλέον, οι υπέρηχοι με ελαστογραφία επιτρέπουν την καλύτερη μελέτη των ευρημάτων με τρισδιάστατη απεικόνιση, ενώ είναι πιο ευκρινή τα όρια και το περιεχόμενό τους, δίνοντας στο γιατρό τη δυνατότητα να τα χαρακτηρίσει συμπαγή ή κυστικά. Στους υπερήχους μαστού με ελαστογραφία παρέχεται επίσης η δυνατότητα τρισδιάστατης (3D) απεικόνισης, η οποία εξασφαλίζει ακριβέστερη βιοψία των ευρημάτων. Έτσι ο γιατρός είναι απόλυτα σίγουρος ότι το υλικό που αποσπά από το κέντρο του ευρήματος είναι απόλυτα ασφαλές.

Διαφορές Μεθόδων

Τι είναι καλύτερο να επιλέξω;

Υπέρηχοι μαστού

Πρόκειται για μία αρκετά αξιόπιστη μέθοδο απεικόνισης μαστού, που επιτρέπει τον καλύτερο χαρακτηρισμό των ευρημάτων και τη διάκριση τους σε καλοήθη, κακοήθη, συμπαγή ή κυστικά. Καθώς λειτουργεί μόνο με υπερηχητικά κύματα, χωρίς να χρησιμοποιεί ακτινοβολία, αποτελεί μία απόλυτα ασφαλή μέθοδο που έρχεται να συμπληρώσει την κλινική ιατρική εξέταση και τη μαστογραφία, εξασφαλίζοντας εγκυρότητα στη διάγνωση.

Υπέρηχος μαστού με ελαστογραφία

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη μέθοδο απεικόνισης υπερήχων που βρίσκει εφαρμογή στους μαστούς. Δίνει τη δυνατότητα στο γιατρό να υπολογίσει με ακρίβεια την σκληρότητα και ελαστικότητα των ιστών προκειμένου να διακρίνει τους παθολογικούς από τους φυσιολογικούς. Συγκεκριμένα, η ελαστικότητα των ευρημάτων απεικονίζεται με διαφορετικό χρώμα (μπλε, πράσινο, κίτρινο και κόκκινο). Όπως είναι γνωστό, οι καλοήθεις ιστοί έχουν μεγαλύτερη ελαστικότητα από τους κακοήθεις.

Πλεονεκτήματα

Γιατί πρέπει να επιλέξω
την ψηφιακή τομοσύνθεση;

first advantage

Η διαγνωστική ακρίβεια είναι μεγάλη ακόμα και σε βλάβες σε πρώιμο στάδιο

second advantage

Ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες ψευδούς διάγνωσης.

third advantage

Απαιτεί λίγες επαναλήψεις εξετάσεων.

fourth advantage

Οι βιοψίες που μπορεί να χρειαστούν είναι λιγότερες.

fifth advantage

Ο μαστός δεν συμπιέζεται πολύ.

sixth advantage

Η διαγνωστική ακρίβεια είναι μεγάλη ακόμα και σε βλάβες σε πρώιμο στάδιο.

Μήπως αφορά και εμένα;

Ποιες γυναίκες πρέπει να κάνουν
ψηφιακή τομοσύνθεση;

Η ψηφιακή τομοσύνθεση συνίσταται για γυναίκες με πυκνούς μαστούς και κατ’ επέκταση και σε νεαρές γυναίκες που μπορεί να έχουν κάποια μορφή κληρονομικότητας. Επιπλέον είναι πολύ καλή επιλογή ως συμπληρωματική εξέταση της απλής μαστογραφίας, αν βρεθεί κάποιο ύποπτο εύρημα.

Ψηφιακή Τομοσύνθεση - Πέτρος Μαλακάσης

Μήπως πλησιάζει η ώρα για τον απαραίτητο ετήσιο έλεγχο;

Δώστε την απαραίτητη βαρύτητα στη συνέπεια του επαναληπτικού σας ελέγχου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε πότε πρέπει να επαναλάβετε τις εξετάσεις σας ώστε να προγραμματίσετε έγκαιρα το επόμενο ραντεβού σας.

Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Δίνουμε απαντήσεις στις συχνότερες
ερωτήσεις
σας

Όχι. Η ελαστογραφία είναι μία επιπλέον εξέταση, η οποία συνίσταται μόνο στην περίπτωση που εμφανιστούν ευρήματα με συμπαγή μορφολογικά. Αν η ελαστογραφία κριθεί απαραίτητη, θα σας ενημερώσει ο γιατρό σας. Αρκεί να μην παραλείπετε ποτέ τον ετήσιο έλεγχο μαστού με ψηφιακή μαστογραφία.

Αν κατά το υπερηχογράφημα ο γιατρός διαπιστώσει κάποιο εύρημα, τότε μπορεί επί τόπου να το διερευνήσει με την ελαστογραφία. Με το έγχρωμο υπερηχογράφημα υψηλής ευκρίνειας των μαστών αναδεικνύεται η βλάβη σε αρχικό στάδιο. Μάλιστα, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η ελαστογραφία αποτελεί ένα σημαντικό κριτήριο προσδιορισμού ενός ευρήματος σε καλοήθες ή κακοήθες, βάσει της σκληρότητάς του. Πραγματοποιείται απλά, γρήγορα, ανώδυνα και χωρίς μεγάλο κόστος.

Κλείστε Ραντεβού

Αίτημα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Ας πραγματοποιήσουμε μαζί τον πρώτο ή επαναληπτικό σας έλεγχο. Αν νιώθετε έτοιμη, συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τον προγραμματισμό του ραντεβού σας.

    Αποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου και επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις. Αποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου και επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις.